Sünnet düğününde kornasız şehir turu attılar

Sünnet düğününde kornasız şehir turu attılar -Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli şube müdürü, gürültü kirliliğine dikkati çeken afişlerin bulunduğu araçlarla oğlu için kornasız sünnet konvoyu oluşturdu -Çevre Yöneti


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli şube müdürü, gürültü kirliliğine dikkati çeken afişlerin bulunduğu araçlarla, oğlu için kornasız sünnet konvoyu oluşturdu.
     Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Rıdvan Altundal, çevre ve gürültü kirliliğine dikkati çekmek amacıyla sünnet olan oğlu için farklı bir tören düzenledi. Konvoydaki araçlara Gürültü ve çevre kirliliğine karşıyız, Korna ve klakson kullanmıyoruz yazılı afişler astıran Altundal, oğlu Emre Batına (6) araçlarla korna çaldırmadan şehir turu attırdı.
     Altundal, AA muhabirine, halkın düğün ve sünnet konvoylarında başkalarının dikkatini çekmek amacıyla korna çaldığını, bu tür eylemlerle başkalarına zarar verdiklerini söyledi.
     Gürültü kirliliği, çağımızın en büyük kirliliklerinden, korna çalmadan sünnet konvoyu oluşturalım istedik diyen Altundal, farklı bir mesaj verdiklerini anlattı.
    
     -Bu yanlışa bir yerden dur diyelim-
    
     Korna ve klakson çalmadan oluşturulan konvoyun insanların dikkatini çektiğini belirten Altundal, Sessiz bir şekilde dörtlü ışıkları yakarak konvoy oluşturduğunuzda insanlarımız, Bu nasıl sessiz bir konvoy- diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyor. Böylece dikkat çekmek amacıyla çalınan kornaların, siz daha da ilerisini insanlara yaşatmış oluyorsunuz. Bu sebeple Bu yanlışa bir yerden dur diyelim şeklinde konuştu.
     Altundal, halkın gürültü ve çevre kirliliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Hastane önlerinde, klinik merkezlerinde yoğun bakımda bekleyen ve sessizliğin sağlanamaması nedeniyle 1. derece yakınlarını göremeyen hastalarımız, çalınan korna ve klaksonlardan rahatsız olmaktadır. Ayrıca gençlerimiz ve çocuklarımızın sınav esnasında çalınan kornalar nedeniyle istikbali kararabilmekte. Biz buna bir yerden dur diyelim istedik. İnşallah herkes bu duyarlılığı gösterir.
     Aile dostlarının eylemini olumlu karşıladığını ifade eden Altundal, Burada kornalı bir gelenek var. Bazıları, Ya hiç korna çalmadan sünnet konvoyu olur mu- dediler ama biz de Zaten dikkat çekmek istediğimiz nokta o dedik. Onların tepkileri olumlu oldu, inşallah böyle de devam eder diye konuştu.
     Minik Emre Batın ise gürültü kirliliği olmadığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sünnet düğününde kornasız şehir turu attılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER