Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -496 Suriyeli, Adıyamana geldi


ADIYAMAN (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 496 Suriyeli Adıyamana geldi.
     Kilis Öncüpınar Gümrük Bölgesinden Türkiyeye giriş yaptıkları belirtilen Suriyeliler, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince işlemleri yapıldıktan sonra 36 otobüsle Adıyamana gönderildi.
     Geniş bir araç konvoyu ile sabahın erken saatlerinde Adıyamana gelen Suriyeliler Yurtkur binasına yerleştirildi.
     Suriyede yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Muhammed Sara, ülkede ağır bombandırman altında kaldıklarını vurgulayarak özellikle Halepte uçakların havadan saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi. Sara, dünyanın buna engel olmasını istedi.
     Halepteki saldırılarda kardeşini kaybeden Ahmet Mustafa ise, Esedin ordusu özellikle havadan uçaklarla bombalıyor. Herkesi bombalıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Türkiye bize kapılarını açtı. Allah razı olsun. Bizim gibi nice bekleyenler var diye konuştu.
     Saldırılarda 23 yaşındaki oğlunu kaybettiğini belirten Türkmen Mahmut Madanoğlu da Avrupa ülkelerine tepki göstererek, Avrupa Birliğiyiz diye övünüyorlar. Hani neredeler- Canımız pahasına mayınlı alanlardan kaçarak geldik. Ben 23 yaşında oğlumu biricik fidanımı kaybettim. Buna dünya dur demeyecek mi- ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER