Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Akçakalede bazı vatandaşlar, Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki çatışmaların ardından, sınırın karşı tarafında yaşayan akrabalarına içme suyu ve yiyecek göndermeye başladı (Fotoğraflı-Gör


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesinde bazı vatandaşlar, Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinin kontrolünün ele geçirilmesinin ardından sınırın karşı tarafında yaşayan akrabalarına içme suyu ve yiyecek göndermeye başladı.
     Dünden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli çatışmaların kesilmesinin ardından yönetimi ele geçiren Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin, sınırın güvenliğini sağlamaya başladığı görüldü.
     Bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle bir süreden bu yana dışarı çıkamayan Suriyeliler, çatışmaların durmasının ardından sokaklara çıktı. Sınırın Türkiye tarafındaki akrabalarının ulaştırdığı içme suyu ve yiyecekleri alan Suriyeliler, evlerine geri döndü.
     Bu arada olaylarda yaralanan Suriyeliler de araçlarla Türkiyeye getiriliyor. Tel Abyad bölgesinden de zaman zaman patlama sesi duyuluyor.
     Sınırın Türkiye tarafında da askeri önlemlerin artırıldığı gözlendi.
    
     Muhabir: Mehmet Güldaş - Eşber Ayaydın / İsmail Fidan
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER