Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan 34 Suriyeli, üniversitede özel öğrenci olarak ders almak için başvurdu


GAZİANTEP (A.A) - İslahiyedeki çadır kentte kalan 34 Suriyeli, üniversitede özel öğrenci olarak ders almak için başvurdu.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ülkelerindeki olaylar nedeniyle üniversite eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan 34 Suriyeli, özel öğrenci statüsünde üniversitede ders almak için başvuruda bulundu.
     Suriyenin İdlip kentinden 6 ay önce İslahiyedeki çadır kente gelen ve ülkesinde mühendislik fakültesinde okuduğunu belirten Nazif Sirmani (28), gazetecilere yaptığı açıklamada, ders almak için Gaziantep Üniversitesine başvurduklarını belirterek, İnşallah bizleri kabul ederler. Diğer çadır kentlerde aynı durumda olan Suriyelilere de eğitimlerine devam etme imkanı sağlanır dedi.
     Sirmani, çadır kentte barınan ve eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan Suriyelilerin, tıp, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler gibi bölümlerde ders almak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.
     Kayıt için müracaat yapan diğer öğrenciler ise açıklama yapmadı.
     Çadır kentte, ülkelerindeki olaylar nedeniyle üniversite eğitimlerini yarıda bırakan yaklaşık 90 Suriyelinin barındığı bildirildi.
     Yükseköğretim Genel Kurulunun 29 Ağustosta yaptığı toplantıda, Türkiyeye sığınan Suriye vatandaşları ile Suriyede eğitim görürken ara vermek zorunda kalan Türk vatandaşlarının 7 üniversitede 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere özel öğrenci olarak ders alabilmelerine karar verildiği duyurulmuştu.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER