Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında 2 generalin de bulunduğu asker ve asker ailesi 50 Suriyeli Türkiyeye sığındı -Olaylarda yaralanan 13 Suriyeli Hatayda tedavi altına alındı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında 2 generalin de bulunduğu asker ve asker ailesi 50 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     Suriyedeki olayların son günlerde artmasıyla Türkiyeye kaçışlar hızlandı. Suriyenin il, ilçe ve köylerinden gelen 2 generalin de aralarında bulunduğu asker ve asker ailelerinden oluşan 50 Suriyeli Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırına geldi.
     Sınırda yapılan işlemlerin ardından minibüslerle alınan asker ve asker aileleri, yemek, bakım ve gerekli ihtiyaçlarının karşılanması için Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi. Kayıtları yapılan asker ve asker ailelerinin Apaydın Kampına gönderildiği öğrenildi.
     Bu arada, İdlipin köylerinde çıkan çatışmalarda yaralandığı öğrenilen 13 Suriyeli de yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirildi.
     Ülkelerindeki olaylarda çıkan çatışmalarda ateşli silahla yaralandığı öğrenilen 13 Suriyeli Cilvegözü Sınır Kapısından ambulansla alınarak Hataydaki hastanelere kaldırıldı.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER