Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İHH, Suriyelilere gıda yardımını sürdürdü


HATAY (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriyelilere gıda yardımı yapılmaya devam ettiği bildirildi.
     İHHden yapılan açıklamaya göre, günlerdir çatışmaların sürdüğü Suriyenin İdlip kentine bağlı sınır kasabaları Derkuş ve Azmerine gıda yardımında bulunulduğu belirtildi. İHH yardım ekiplerinin, Hatayın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi sınırlarında yer alan Asi Nehri üzerinden kayıklarla Suriye sınır kasabalarına geçtiği kaydedildi.
     Suriyenin sınır kasabalarında zor durumda olanlara 1,5 ton un ile içerisinde pirinç, zeytin, bulgur, makarna, yağ, salça, şeker gibi malzemelerin yer aldığı 100 gıda kolisi, çocuklar için 600 kilo süt tozunun kayıklarla Asi Nehrinden geçirilerek Azmarin ve Derkuştaki Suriyelilere ulaştırıldığı belirtildi.
     İHHnin ayrıca geçtiğimiz günlerde yine Suriye sınır kasabalarına 1 ton un, 2 bin litre su ve 2 bin konserve gönderdiğinin ifade edildiği açıklamada, Suriyenin Cebeli Ekrad bölgesinden kaçarak Hatayın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyüne sığınan 150 kişiye yardım yaptığı kaydedildi.
     Evlerini terk ederek Türkiyeye geçen ve Güveççi köyünün camisine sığınan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu Suriyeli gruba, ekmek, konserve ve su gibi acil yardım malzemelerinin verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER