Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında Ceylanpınara gelen Suriyelilerin bir kısmı ülkelerine dönmeye başladı


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında Ceylanpınara gelen Suriyelilerin bir kısmı ülkelerine dönmeye başladı.
     Rasulaynda 8 Kasımda başlayan ve bir hafta süren çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) denetimine geçen bölgeden kaçan çoğunluğunu kadın, yaşlı ve çocukların oluşturduğu Suriyeliler, Ceylanpınardaki akrabalarının yanına ya da çadır kentlere yerleştirildi.
     Bölgede birkaç günden bu yana çatışmaların durulması üzerine özellikle akrabalarının yanında kalan Suriyeliler, ülkelerine dönmeye başladı. Sabahtan bu yana Ceylanpınar Hudut Kapısına gruplar halinde gelen sığınmacılar, işlemleri yapıldıktan sonra Rasulayna geçti.
     Ülkesine dönüş hazırlığı yapan Serdal Cindi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki çatışmalar nedeniyle yerleşim yerlerinin yanısıra fırın, market gibi yerlerin de zarar gördüğünü ve yiyecek sıkıntısı baş gösterdiği için Türkiyedeki akrabalarının yanına geldiklerini söyledi.
     Bölgede durumun düzelmeye başladığını, o nedenle artık vatanlarına dönmek istediklerini aktaran Cindi, Türkiyeye bize kucak açtığı için teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER