Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 80 Suriyeli, Nizip Belediyesi sosyal tesisine yerleştirildi


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 80 Suriyeli, Nizip Belediyesi sosyal tesisine yerleştirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hatay bölgesindeki sınırdan giriş yapan Suriyeliler, minibüslerle Gaziantepin Nizip ilçesine getirildi.
     Çadır kentte yer olmadığı için bir süre Nizip Devlet Hastanesinde bekleyen Suriyelilere, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanın talimatıyla yemek verildi. Daha sonra çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilere çorap ve ayakkabı temin edildi.
     İşlemleri gerçekleştirilen sığınmacılar, belediyeye ait otobüslerle Yeşilevler Mahallesindeki belediye sosyal tesisleri içindeki taziye evine götürüldü.
     Sıcak bir ortama kavuştukları için mutlu olduklarını belirten ve zafer işareti yapan Suriyeliler, Önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğana daha sonra ise Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğana teşekkür ederiz dediler.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER