Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Gazeteci olduğu belirtilen ve olaylarda yaralandığı bildirilen Fransa vatandaşı genç, Hatayda tedavi altına alındı -Yaşam destek ünitesine bağlı tedavisi süren gencin, sağlık durumunun ciddiyetini koru


HATAY (A.A) - Suriyedeki olaylarda yaralanan ve muhalifler tarafından Türkiyeye getirildiği belirtilen Fransa vatandaşı genç, Hatayda tedavi altına alındı. Gazeteci olduğu bildirilen gencin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
     Hataydaki Özel Akademi Hastanesinde tedavi altına alınan gencin hastane kayıtlarına göre isminin Oliver Voisin (20) olduğu öğrenildi.
     Hastanenin beyin cerrahisi uzmanı doktor Mehmet Andı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine dün saat 16.00 sıralarında haber verilerek Fransız yaralının getirildiğini söyledi.
     Yaptıkları tetkiklerde hastanın yoğun bakıma ihtiyacı olduğunu düşündüklerini ve hemen bu servise aldıklarını ifade eden Andı, şöyle devam etti:
     Büyük bir travma neticesi başının sol tarafında kafatası kemiklerinde kırıklar, beyin içi ve beyin içindeki boşluklarda yaygın kanamalar, beynin içine hava girmesi ve birtakım kemik fragmanlarının beyne girmesi tanısını koyduk. Ayrıca hastanın sağ kolunda yaralar vardı, buna da ortopedist arkadaşımız müdahale etti. Yaralının durumu ciddiyetini koruyor, yaşam destek ünitesine bağlı uyutuyoruz. Şu an beyin için cerrahi bir müdahaleye gerek görmedik. Tedavisine devam ediyoruz.
     Hastanın durumunun çok kritik olduğunu belirten Andı, gazeteci olduğu belirtilen gencin durumunu öğrenmek için bugün İskenderun Fransız Fahri Konsolosluğundan yetkililerin geldiğini, gerekli bilgileri aldıklarını ve hastayı gördüklerini ifade etti.
     Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezinden de yetkililerin sürekli kendilerini aradıklarını vurgulayan Andı, sürekli yaralının durumuyla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Salim Taş
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER