Suriyeye insani yardımlar

Suriyeye insani yardımlar -Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan: -Gıda ve giyim yanı sıra ençok sağlık malzemelerine ihtiyaç var


MARDİN (A.A) - Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Suriye için en fazla giyim eşyası yanı sıra sağlık malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
     Gökkan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyede yaşanan olayların ardından kapatılan Nusaybin sınır kapısının ilk kez geçtiğimiz hafta yardımları için açıldığını ifade ederek, yapılan yardımın yetersiz olduğunu ve yardımlara bundan sonra da devam edeceklerini bildirdi.
     Gökkan, şunları kaydetti:
     Bölge illerinde bulunan 789 STK ve STÖnün öncülüğünde Kamışlıya 70 ton gıda malzemesi gönderildi. Türkiye ve bölge illerinden gelecek yardımlar belediyemize ait Mitanni Kültür Merkezinde toplayacağız. Topladığımız yardımları gruplarla göndereceğiz. Sivil toplum örgütlerimizle birlikte toplanan yardımları Kamışlı halkına teslim edeceğiz. Halkımız artık bu sınırların kaldırılmasını istiyor. Götürülecek yardımlar konusunda gıda malzemelerinin yanı sıra öncelikli olarak sağlık alanındaki malzemelere ihtiyaç var. Gıda ve giyim yanı sıra en çok sağlık malzemelerine ihtiyaç var. Halkın en çok temel ihtiyaçları arasında çocuk sütü, antibiyotik ilaçlar ve ameliyat malzemeleri var. Hastalar ilaçlar konusunda büyük zorluk yaşıyor.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Suriyeye insani yardımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER