Suriyeye yardımlar sürüyor

Suriyeye yardımlar sürüyor -Katar RAF Kurumunun sağladığı 800 ton un ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak


KİLİS (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF Kurumu işbirliğiyle ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere ulaştırılmak üzere 800 ton un gönderildi.
     İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, yaptığı açıklamada, Suriye halkının açlıkla ve ölümle mücadele ettiğini söyledi.
     Katar RAF Kurumunun Suriyeye daha önce de yardımda bulunduğunu anımsatan Aynacı, "Onlar Katardan gelerek Suriyeli kardeşlerini unutmadıklarını gösterdiler. Bizler de Türk halkı olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, yapılmak istenen tüm provokasyonlara rağmen onların acılarını paylaştığımızı, onların hissettiği açlığı hissettiğimizi anlatmak için bugün 800 ton unu kendilerine ulaştıracağız."
     Aynacı, Suriye halkının ekmeğe, yemeğe ve elbiseye muhtaç olduğunu sözlerine ekledi.
     Katar RAF Kurumu Suriye Komisyonu Başkanı Mesut Almari ise Suriyede katliam yaşandığını dile getirdi. Suriye halkının ekmeğe muhtaç olduğunu belirten Almari, "Ülkemizde düzenlediğimiz kampanya çerçevesinde bugün üçüncü yardım konvoyunu uğurlamış olacağız. Ayrıca, 250 ton unu da Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Suriyelilere gönderdik" diye konuştu.
     Konuşmalarına ardından, yardım malzemelerini taşıyan 33 tırlık konvoy Öncüpınar Sınır Kapısından Suriyeye geçiş yaptı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Suriyeye yardımlar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER