Suriye için bir kaşığa 40 tane

Suriye için bir kaşığa 40 tane mantı sığdırıyorlar -Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası çerçevesinde AA çalışanlarının eşlerinin kampanyaya destek için düzenleyeceği kermese Kayseri de katkı sunacak -Kayser


KAYSERİ (A.A) - Esma Aygün-Musa Özyürek - Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası çerçevesinde, Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarının eşleri tarafından Suriye halkı için düzenlenecek kermese katkı vermek isteyen Kayserili kadınların yaptığı, bir kaşığa 40 tane sığan meşhur Kayseri mantısı ile sucuk ve pastırması da kermeste satışa sunulacak.
     Suriyede yaşanan drama seyirci kalmayan AA çalışanları ve eşleri de, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına destek veriyor.
     Kurum çalışanları kampanyaya maddi destek verirken, eşleri de 1-2 Martta Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kızılaydaki sergi salonunda, kendi emekleriyle hazırladıkları gıda ve giyeceklerle hayırseverlerin bağışlayacağı çeşitli ürünlerin satışa sunulacağı kermes düzenleyecek.
     Suriye halkının yanında olduklarını yardımlarıyla göstermeye çalışan Kayserili kadınlar ve hayırsever işadamları da AAnın kermesine katkıda bulunacak.
     Kentte faaliyet gösteren Elmacıoğlu Restoran, Kayserinin adıyla özdeşleşen mantısından Ankarada açılacak kermese 200 paket gönderecek.
     Kermese gönderilecek mantıların hazırlığına başlayan Kayserili kadınlar, Suriyede yaşanan olayların mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan halk için yapılacak kermese bir nebze de olsa katkıda bulunabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
    
     -Suriyeliler için bir kaşığa 40 tane mantı-
    
     Tamamen doğal yöntemlerle yapılan, el emeği mantıyı hazırlamak için bir araya gelen kadınlar, bir kaşığa 40 tane sığan Kayseri mantısını yapmaya başladı.
     İşletmenin gıda mühendisi Serhan Sitte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin adıyla anılan mantıyı yıllar önce anneannelerinin uyguladığı yöntemle bugüne ulaştırdıklarını söyledi.
     Kaliteli ve hijyenik koşullarda üretim yaptıklarını ifade eden Sitte, Günde 150 kilo civarında mantı üretiyoruz. Yüzde 100 dana etinden üretilen kıyma kullanıyoruz. Tazeliğini korusun diye geliştirdiğimiz özel ambalajla mantının raf ömrünü iki ay uzattık. Kayseri mantısının lezzetini, Türkiye ve dünyaya ulaştırıyoruz dedi.
     AAnın Suriyeliler için düzenleyeceği kermese, Kayseriden mantı göndererek destek olacaklarını belirten Sitte, Biz de Kayseriden Suriyeli kardeşlerimize el uzatalım istedik. Buradaki hanımlarımız bu lezzeti Ankaraya taşıyacak. İnşallah satılan mantılar Suriyeye maddi destek olarak ulaşacak. Bize bu imkanı verdiği için AAya teşekkür ediyoruz. Burada çalışan kadınlar, meşhur mantımızdan bir kaşığa 40 tane hatta daha fazla sığdırmaya çalışıyorlar, hatta 50 tane sığdığı bile oluyor diye konuştu.
     Mantı yapımında çalışan Durdiye Çelik ise, 1 yıldan bu yana sektörün içinde yer aldığını belirterek, Suriyede yaşananlardan dolayı halk mağdur. Onlar bizim kardeşlerimiz. Elimizden bu iş geliyor. Onlara küçük de olsa yardımımız dokunursa, ne mutlu diye konuştu.
     Dualarıyla Suriye halkının yanında olduklarını ifade eden Elife Soytürk de, yaptıkları mantıların gelirinin Suriye halkına ulaşacak olmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
    
     -Pastırma ve sucuk yardımı-
    
     Kayserili pastırma ve sucuk üreticileri de kermeste satılmak üzere pastırma ve sucuk yardımında bulunacak. Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, hijyenik ortamda üretilen pastırma ve sucukların özel vakumlu paketler halinde hazırlanarak kermese gönderileceğini söyledi.
     Sivil toplum kuruluşlarının Suriye konusunda çok duyarlı hareket ettiklerini ve bu tür yardım organizasyonlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Ünlü, Allah kimseyi Suriyeli kardeşlerimizin düştüğü duruma düşürmesin. Hiçbir zaman yalnız olmadıklarını gösterme adına düzenlenen her türlü yardım kampanyasına destek veriyoruz. Türkiyenin en güzide kurumlarından birisi olan Anadolu Ajansı da bu konuda duyarlılık göstererek kermes düzenledi. Bu kermese bizde pastırma yardımında bulunarak destek vermek istedik şeklinde konuştu.
     Pastırma sucuk üreticisi Nuri Korkmaz da, her zaman mazlumun yanında olduklarını belirterek, Biz de Anadolu Ajansı aracılığı ile Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmak istedik. Yaptığımız yardımla onların acılarını bir nebze dindirebilirsek ne mutlu bize. Elimizden geldiği kadar her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz dedi.
     Korkmaz, hijyenik ortamda üretilerek özel bir şekilde vakumlanan sucuk ve pastırma paketlerinin kermeste satılmak üzere gönderildiğini söyledi.
<< Önceki Haber Suriye için bir kaşığa 40 tane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER