Suriyeli çift, Boluda dünyaevine girdi

Suriyeli çift, Boluda dünyaevine girdi -Suriyedeki iç savaştan Türkiyeye sığınan çift, Bolu Belediyesince düzenlenen nikah töreniyle evlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Suriyedeki iç savaştan Türkiyeye sığınan çift, Boluda dünyaevine girdi.
     Türkiyede iki yıldır sığınmacı olarak yaşayan 33 yaşındaki Mahmoud Erezy ve 27 yaşındaki Hiba Albıek, evlenmek için Bolu Belediyesine müracaat etti. Suriyeli çift, belediyeye ait nikah salonunda düzenlenen törenle evlendi.
     Nikah memuru Eylem Gökmen, evlilik cüzdanını Albıeke verdi.
     Erezy, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle geçen yaz Boluda tanıştığını belirterek, bir yıl sonra evlenmeye karar verdiklerini söyledi.
     "Türkiye, çok özgür bir ülke olduğu için burada evlenmeye karar verdik" diyen Erezy, "Halkı çok iyi, bize her konuda yardımcı oluyorlar. Kendimizi burada çok rahat hissediyoruz" şeklinde konuştu.
     Nikah memuru Gökmen ise daha önce de sığınmacı bir çiftin nikahını kıydığını kaydederek, "Hiba ve Mahmoud da Suriyeden gelip Boluya yerleşen ailelerin çocukları. Evlenme taleplerini bize ilettiler, evraklarını inceledik. Evlenmelerine mani durum olmadığını tespit ettik ve nikahlarını kıydık" diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Suriyeli çift, Boluda dünyaevine girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER