Suriyeli çocuklar ile Milanın altyapı takımı

Suriyeli çocuklar ile Milanın altyapı takımı karşılaştı -4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası organizasyonu kapsamında Türkiyedeki kamplarda yaşayan Suriyeli çocuklar ile Milanın altyapı takımı dostluk maçı yaptı (Fotoğ


ANTALYA (A.A) - 4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupasına katılmak için Antalyada bulunan Milanın altyapı takımı, Suriyeli çocuklarla dostluk maçında karşılaştı.
     Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde yapılacak 4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası öncesinde Türkiyede oluşturulan kamplarda yaşayan tamamı 13 yaşındaki 18 Suriyeli çocuktan oluşan Suriye ekibi ile kupaya katılacak Milanın altyapı takımı arasında Emirhan Spor Kompleksinde dostluk maçı yapıldı.
     Maçtan önce Pascal Noumanın teknik direktörlüğünü yaptığı Suriyeli çocuklara, Milanın altyapı takımında oynayan çocuklar forma hediye etti. Suriyeli çocuklar, sahaya Teşekkürler Türkiye yazısı ile çıktı. Başlama vuruşunu Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barutun yaptığı maçı Milanın altyapı takımı 5-0 kazandı.
     Nouma, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların kaldıkları kamplardan gelerek dostluk maçı oynadıklarını söyledi.
     Suriyeli çocukların kamplarından ilk kez dışarıya çıktıklarını anlatan Nouma, Suriyede yaşananları biliyoruz. Böyle bir ortamdan gelip maç yapmak çok zor. Antrenman ortamı bulmak bile zor. Buna rağmen cesaret gösterip geldikleri için onları çok tebrik ediyorum dedi.
     Gaziantep Nizip Kamp Eğitim Öğretim Koordinatörü Halil Çelik ise çocukları kamptan getirerek yaşadıkları travmayı azaltma çabasında olduklarını vurguladı.
     Suriyeli çocukların takım kaptanı Muhammed Halebi de bugüne kadar sadece ismini duydukları Milan takımıyla maç yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
     4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası kapsamında Chelsea, Milan, Bayern Münih, Villareal, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray takımlarının arasında yer aldığı 70 ekibin 13 ve 15 yaş altı altyapı takımları mücadele edecek.
     Kupa maçları 31 Mart-4 Nisan arasında yapılacak.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklar ile Milanın altyapı takımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER