Suriyeli kadının cenazesini, Mehmetçik taşıdı

Suriyeli kadının cenazesini, Mehmetçik taşıdı -Mardinde kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Suriyeli bir kadının cenazesi, askerlerin omzunda taşınarak sınırdan geçirildi


MARDİN (A.A) - Mardinde kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden Suriyeli Menife Davud Sinonun (55) cenazesi, sınırdan askerlerin omzunda taşınarak yakınlarına teslim edildi.
     Kalp yetmezliği şikayeti bulunan Sino (55), tedavi için Kızıltepe ilçesindeki oğlunun yanına geldi. Ameliyat için Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Sino, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
     Sinonun cenazesi, Diyarbakırdan alınarak Kızıltepe Belediyesine ait ambulansla Şenyurt beldesine getirildi. Sınırda görevli askerlerin omuzunda taşınarak Suriye tarafına geçirilen cenaze, Derbesiye kentinden gelen aileye teslim edildi.
     Sinonun oğlu Kadar Sinonun yanında çalışan Mehmet Kurtuluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli kadının kalbindeki 3 damarın tıkalı olduğunu, 10-15 yıl önce tedavi olması gerekirken ihmal sonucu tedavisinin geciktiğini söyledi.
     Suriyede yaşanan olayların, Sinoyu da etkilediğini belirten Kurtuluş, "Sinonun çocuklarının her biri bir yerde, ekmek derdinde. Bizler, iki kardeş halkın bir an önce huzura kavuşmasını diliyoruz" dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol / Sema Kaplan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suriyeli kadının cenazesini, Mehmetçik taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER