Suriyeli mültecilere yardım kampanyası

Suriyeli mültecilere yardım kampanyası -Mazlum-Der Van Şubesi, Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattı


VAN (A.A) - Mazlum-Der Van Şubesi ülkelerindeki iç çatışmalardan kaçarak, komşu ülkelerde mülteci durumuna düşen on binlerce Suriyeli için yardım kampanyası başlattı.
     Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran Parkında Suriye Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Van Şubesi Başkanı Fuat Değer, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan muhacir Suriyelileri, Van depremini yaşamış Vanlıların anlayacağını düşünerek yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Değer, şunlara yer verdi:
     Tüm bu olanlara karşın Suriyenin onurlu halkı direnmeye devam etmiş ve her gün bir adım daha özgürleşmiş. Allahın izniyle çok yakında da direnişin kaçınılmaz sonucu olan zaferini ilan edecektir. Biz Vanlı Müslümanlar olarak Suriyede yaşanan bu manzarayı görmezlikten gelemeyiz. Muhacir kardeşlerimize ensar olabilmek için bugünden başlayarak burada, battaniye, ilaç, kışlık giyecek ve nakdi yardım toplayacağız. Daha geçen kış başımıza gelen deprem felaketinden sonra bir de soğukla baş etmeye çalıştık. 20-30 gün sonra feci soğuğa göğüs gerecek Suriyeli mültecilerin derdinden ancak bizler anlarız.
     Dernek üyeleri, daha sonra Fekiye Teyran Parkı içinde kurdukları stantla yardım kampanyasını başlattı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Suriyeli mültecilere yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER