Suriyeli sığınmacılar Diyarbakırda çadırlarda kalıyor

Suriyeli sığınmacılar Diyarbakırda çadırlarda kalıyor -Halepten Diyarbakıra gelen 20 Suriyeli aile, kış şartlarında çadırlarda barınmaya çalışıyor -Sığınmacı aileler, Ceylanpınardaki çadır kente gönderilecek (Fotoğraflı-Görü


DİYARBAKIR (A.A) - Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Diyarbakıra gelen 20 aile, kurdukları çadırlarda barınmaya çalışıyor.
     Halepten yaklaşık 20 gün önce sınırı geçerek Diyarbakıra gelen 20 Suriyeli aile, Diyarbakır-Mardin karayolunun 5. kilometresindeki boş arazide kurdukları çadırlarda kalıyor. Kar yağışı ve soğuk hava, sığınmacıların sıkıntılı günler geçirmesine neden oluyor.
     Suriyeli sığınmacı Haci Casem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki iç savaş nedeniyle göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, Ailelerimizle birlikte sınırı geçtikten sonra yaklaşık 20 gün önce Diyarbakıra geldik. Burada çadır kurarak yaşamaya çalışıyoruz. Tekrar Suriyeye gitmek için hazırlık yaparken kar yağdı. Bu nedenle gidişimizi bir süre daha ertelemek zorunda kaldık dedi.
     Öte yandan büyüklerin kaygılarından uzak görünen ve bazılarının yalın ayak olduğu gözlenen Suriyeli çocukların kardan adam yaparak eğlendikleri dikkati çekti.
    
     -Kampa gönderilecekler-
    
     Vali Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakırda çadır kent olmadığı için Suriyeden gelen sığınmacı aileleri, Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesindeki kampa göndereceklerini söyledi. Vali Toprak, bu konuda ilgililere gerekli talimatın verildiğini belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut-Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar Diyarbakırda çadırlarda kalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER