Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası

Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası


TRABZON (A.A) - Trabzon Valiliği, Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyedeki olaylar sebebiyle yurtlarını terk ederek komşu ülkelere sığınmaya çalışan yüz binlerce insan için başlatılan yardım kampanyası için Başbakanlık tarafından Valiliklere genelge gönderildiğini belirtti.
     Trabzonluları kampanyaya destek olmaya davet eden Vali Kızılcık, şöyle devam etti:
     Barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile muhtaç ve mağdur durumda bulunan sığınmacılara her türlü yardım ve desteği sağlayarak, sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Valiliğimizce de il genelinde yardım kampanyası başlatılmasına karar verilmiştir. Yardım kampanyası belirli kurallara uygun olarak yürütülecek. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca personelden toplanan yardımlar Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesinde açılan Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyası hesabına yatırılacak.
     İlçelerde ise kaymakamlıklarca yardım kampanyası başlatılacağı ve toplanan yardımların belirtilen hesap numarasına toplu olarak yatırılacağını ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:
     Sivil toplum kuruluşları kendi mevzuatları doğrultusunda üyelerden toplamış oldukları yardımları belirtilen hesaba yatıracaklar. Gerçek kişilerin yardım kampanyasına katılabilmelerini sağlamak amacıyla banka hesap numaralarının yerel basında duyurulması sağlanacak. İlimizde başlatılan yardım kampanyası 15 Şubatta sona erecek.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER