Suriyelilere sıcak yuva

Suriyelilere sıcak yuva -Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye sınırında açlık ve sefalet içerisinde yaşayan Suriyeliler için kurulan Harrandaki konteyner kent, tam kapasiteyle hizmete giriyor -3 ayda hazır hale getirile


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye sınırında açlık ve sefalet içerisinde yaşayan Suriyeliler için kurulan Harrandaki konteyner kent, tam kapasiteyle hizmete giriyor.
     Türkiyeye sığınan 160 bini aşkın Suriyeli için Kilisin ardından Harranda 3 ayda kurulan konteyner kente sığınmacıların alımına başlandı.
     İlk etapta 10 bin kişinin barınacağı kampta, sosyal tesis ve lojistik birimlere ait konteynerlerin montaj işlemleri devam ediyor.
     Konteyner kentte kalacak sığınmacılar, Türk Kızılayı ve Dünya Gıda Programı kapsamında verilecek gıda kartları ile başta gıda olmak üzere diğer ihtiyaçlarını kendileri karşılayacak.
     Kampta sığınmacıların en iyi şartlara barınmaları için her türlü hazırlık yapılıyor.
    
     -Kapasite artırılabilir-
    
     Harran Kaymakamı Eyyüp Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konteyner kentte çalışmaların bir haftada tamamlanacağını belirterek, kentin 15 günde tam kapasite hazır hale geleceğini söyledi.
     Kampa sadece Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde sınır hattında zor şartlarda bulunan Suriyelilerin alınacağını vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:
     Şu anda kampımızda 2 bin 500 misafirimiz var. Buranın konteyner kent olması dolayısıyla bunu duyan diğer kamplardaki Suriyeliler, bir şekilde bulundukları yerden izinli veya izinsiz çıkarak bu kampa yerleşme niyetindeler. Bu kamp sınır dışında kapılarda bekletilen Suriyeliler için hazırlanmaktadır.
     Kaymakam Fırat, 10 bin kişilik olarak hazırlanan kampın kapasitesinin ihtiyaca göre artılabileceğini belirtti.
    
     -Konteyner kent önünde bekleyen sığınmacılar-
    
     Kampın hazır olduğunu duyarak buraya girmek isteyen çok sayıda sığınmacının konteyner kent girişinde konaklamaya başladığını ifade eden Fırat, kamp önünde kötü şartlarda barınmaya çalışanları ikna ederek geldikleri yerlere göndermeye çalıştıklarını belirti.
     Söz konusu kamp önünde günlerdir bekleyen sığınmacılara devlet yardımlarının yanı sıra Harran halkının da sahip çıktığına işaret eden Fırat, İlçedeki hayırsever vatandaşların desteğiyle Suriyeliler için hazırlanan yemekler ailelere dağıtılıyor. Bölge halkı soğukta kalan sığınmacılara battaniye ve odun desteği de veriyor dedi.
     Konteyner kent önünde bekleyen sığınmacılar ise bir an önce sıcak bir yuvaya kavuşmanın beklentisi içinde.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilere sıcak yuva Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER