Sürücülere bayram trafiği uyarısı

Sürücülere bayram trafiği uyarısı -Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Avseven: Lütfen kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın


KÜTAHYA (A.A) - Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, Kurban Bayramı tatilinde karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.
     Avseven, AA muhabirine, bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığına ve kazalar yüzünden yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkati çekti.
     Bayramların hüzün, acı ve matemlerin değil, mutluluk ve sevinçlerin paylaşıldığı günler olduğunu belirten Avseven, Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp matemleri değil, sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın. Canınız, canlarımız yanmasın dedi.
     Avseven, geçen yıllarda yaşanan uzun süreli Kurban Bayramı tatillerinde yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.
    
     -Geçen yıl Kurban Bayramında 61 kişi hayatını kaybetti-
    
     İstatistiklerin, bayram tatillerinin uzun sürdüğü dönemlerde trafik kazalarının arttığını gösterdiğini dile getiren Avseven, şöyle konuştu:
     Bayram tatilinin 9 gün olduğu 2006 yılında 125, 2008de 147 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 günlük tatilin olduğu 2007de 63, 2009da 81 kişinin yaşamını yitirdiği görülüyor. Daha geçen yıl Kurban Bayramında ülkemiz genelinde yaşanan bin 491 trafik kazasında 61 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 3 bin 173 insanımız da yaralandı. Trafik yoğunluğunun yanı sıra dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçte ikisinin de yerleşim birimleri içinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması, kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir.
     Avseven, sürücülere, yola çıkmadan taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan ve aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp sık sık mola vermelerini önerdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sürücülere bayram trafiği uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER