Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliğinden, SATSOya ziyaret

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliğinden, SATSOya ziyaret


SAKARYA (A.A) - Sakarya Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ercan Ekici, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulu ziyaret etti.
     Ekici, Yazlık bölgesinde uygulanan Süs Bitkisi Üretim Projesinin bir benzerini Sakarya Nehri kenarında yapmak için Kösemusuldan destek istedi.
     Birlik olarak hedeflerinin, Sakarya Nehri kenarında atıl vaziyette bulunan hazine arazilerinin, Yazlık bölgesindeki gibi üretim yapılacak bir alan haline dönüştürmek olduğunu kaydeden Ekici, "Bunu başarırsak, saksılı üretim yapan üyelerimizi bir bölgede altyapı olanaklarından, ortak bilgiden, ortak makine ekipmanından yararlanarak üretim yapma imkanına kavuşturacağız. Repikajlı üretimde kazanılan bu imajı saksılı üretimde de devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.
     Ekici, Sakaryanın süs bitkiciliğinde Türkiyenin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayarak, "Valiliğimizin, Yazlık bölgesinde uyguladığı Repikajlı Süs Bitkisi Üretim Projesiyle firmalar belli bir bölgede üretime başladılar. Aynı çerçevede üretim yapmak, var olan dostlukları daha da pekiştirdi. Bu diyalog bilgi paylaşımını ve daha kaliteli üretim yapmayı teşvik etti" şeklinde konuştu.
     Kösemusul ise Sakaryanın süs bitkiciliğinde çok önemli bir noktaya geldiğini dile getirerek, "Sakarya Süs Bitkiciliği konusunda marka olmaya aday en önemli şehir. Biz SATSO olarak bu sektörün gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Sakarya Nehri kenarında yer alan Milli Emlak arazisinin süs bitkiciliğine kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunacağım" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliğinden, SATSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER