Talas Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Talas Belediyesi Kurban Bayramına hazır


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlayarak tüm tedbirlerini aldı.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım yaptığı açıklamada, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesinin ardından bayramın huzurlu geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.
     Bayramı vatandaşların huzur içinde geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
     Kurban Bayramı için tüm önlemlerimizi aldık. Mevlana, Yenidoğan ve Harman mahallelerindeki 3 kapalı semt pazarında kesim yerleri oluştururken, Halef Hoca Mezarlığı yanında ise kurban satış alanı kurduk. 3 semt pazarlarını kurban kesim yerlerine dönüştürürken, buralarda 3 traktöre bağlı olarak ceraskal hizmetini yine ücretsiz vereceğiz. Dileyen vatandaşlarımız, kurbanlarını bu ceraskallarla kolayca kesebilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, bayram sürecince vardiyalı olarak hizmet verecekler. Vatandaşlarımızdan belirlenen kurban satış ve kesim alanları dışına çıkmamalarını, atıkları çevreye rastgele atmamalarını istiyoruz. Açık alanda ayrıca et çekimini sağlık açısından uygun bulmuyoruz. Halkımızın dini vecibelerine yerine getirirken çevreye karşı daha duyarlı davranacaklarına inanıyorum.
     Öte yandan Talasta kurban fiyatları geçen yıl ki fiyatlarla aynı kalırken küçükbaş 600-800 TL, büyükbaş ise 4 bin 500-6 bin TL aralığında fiyatlarla satışa sunuluyor.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Talas Belediyesi Kurban Bayramına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER