Tarihi Bayazhanda sesli rehberlik sistemi

Tarihi Bayazhanda sesli rehberlik sistemi -Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 2005de restorasyonu yapılan Beyazhan Kent Müzesinde ziyaretçiler sesli rehberlik uygulamasıyla kentin tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor (Fot


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 2005de restorasyonu yapılan Beyazhan Kent Müzesinde ziyaretçiler sesli rehberlik uygulamasıyla kentin tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile 2005 yılında rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarıyla yeni bir kimlik kazanan tarihi Beyazhanın şu anda Kent Müzesi olarak hizmet veriyor.
     Kenti her yönüyle anlatan, tek mekanda seyretme imkanı sunan müzede sesli rehberlik sistemi de bulunuyor. Odalarda gösterilen filmlerin sesleri ve maketlerin bilgileri otomatik olarak dinlenebiliyor ve geçmişte yaşananlardan bilgi sahibi olunuyor. Müzede ayrıca Gaziantepin yöresel el sanatı olan gümüş işlemeciliği, bakırcılık, kalaycılık, yemenicilik, sedef işlemeciliği, kutnu dokumacılığı, kilimcilik, Antep evi, Antep işi çeyiz yapımı, baklavacılık, mesken kültürü, fıstık tarımı, yöresel kıyafetler giymiş mankenler yardımı ile canlandırılıyor.
     Bunun yanında müzede, kentin yemek kültürü, doğal güzellikleri, sporu, folkloru, sağlığı, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ayrıntılı olarak resim ve temsili mankenlerle anlatılıyor.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Tarihi Bayazhanda sesli rehberlik sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER