Tarihi çarşıların alt ve üst yapı

Tarihi çarşıların alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı


MARDİN (A.A) - Mardin sit alanında bulunan sekiz tarihi çarşının altyapı çalışmalarının tamamlandığı, su ve kanalizasyon şebekesi yenilenen sekiz çarşının yer döşeme çalışmalarının da bitirildiği belirtildi.
     Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Çarşısı, Kasaplar Çarşısı, Hasan Ammar Çarşısı, Aşağı Çarşı, Marangozlar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Sipahiler Çarşısının yenilenen yüzüyle Mardin halkına hizmet vermeye başladığını kaydetti.
     İş makinesi giremeyen dar çarşılarda son derece zorlu bir çalışma yapıldığını ifade eden Ayanoğlu açıklamasında şunlara yer verdi:
     Sit alanında bulunan ve ticaretin kalbi durumundaki sekiz tarihi çarşıdaki çalışmaları tamamladık. Su ve kanalizasyon şebekesi yenilenen çarşıların yer döşeme çalışmaları da tamamlandı. Tarihi dokuya uygun olarak ter döşemesi yapılan çarşılar daha güzel bir görünüme kavuştu. Bu yaptığımız çalışmaların esnafımıza daha fazla ticaret olarak dönecektir. Halkımız daha güzel sokaklarda alış veriş yapacaklar.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Tarihi çarşıların alt ve üst yapı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER