Tarihi İskalyon binasındaki restorasyon çalışmaları

Tarihi İskalyon binasındaki restorasyon çalışmaları -Karabük Valisi Küçük: -1870 yılında yapılan ve bir çok amaçla kullanılan binanın restorasyonu bir yıl içinde bitecek


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranboludaki tarihi İskalyon binasında devam eden restorasyon çalışmaları ile ilgili 1870 yılında yapılan ve bir çok amaçla kullanılan binanın restorasyonu bir yıl içinde bitecek dedi.
     Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce başlanan İskalyon binasının restorasyonunun tamamlandığında, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılacağını hatırlattı.
     Binanın restorasyonunun tamamlanması ile çevresindeki binalarında onarılacağını anlatan Küçük, Safranbolu ilçemizde bulunan taşınmaz kültür varlıklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırıyoruz. Bunlardan bir tanesi de İskalyon binasıydı. Bu bina iki bölümden oluşuyor. İlk bölümdeki bina daha önce restore edilmişti. Şimdi diğer bölüm başladı. 1870 yılında yapılan ve bir çok amaçla kullanılan binanın restorasyonu bir yıl içinde bitecek dedi.
     Küçük, restorasyonun ardından binanın yanındaki Ulu Cami ve Kıranköy bölgesindeki tarihi yapılarında onarılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Tarihi İskalyon binasındaki restorasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER