Tarihi Kentler Birliği üyeleri Bursaya hayran

Tarihi Kentler Birliği üyeleri Bursaya hayran kaldı


BURSA (A.A) - Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları etkinliğine katılmak üzere kente gelen Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin temsilcileri Bursaya hayran kaldı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, bugün başlayan Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmalarının konukları, ilk günkü oturumların ardından tarihi Hanlar bölgesinde incelemelerde bulundu.
     Tarihi Kentler Birliğine üye belediyelerin temsilcileri, büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak tarihi Kapalı Çarşıya geçen konuklar, Kayhan Çarşısını, Kayhan Meydanını ve Eskişehir Hanını gezdi.
     Buradaki çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültüre Miras Projeleri Koordinatörü ve Ar-Ge Şube Müdürü Aziz Elbastan bilgiler alan heyet, daha sonra Cumhuriyet Caddesinde yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla tramvay uygulamalarını da gözlemledi.
     Hanlar Bölgesi Ertuğrulbey Meydan Kafede mola veren heyet, yapılan çalışmaları takdirle izlediklerini ifade ederek, büyükşehir belediyesinin projelerini yakından izlediklerini söyledi.
     Bursanın projelerinin kendi şehirleri için de örnek olacağını ifade eden Tarihi Kentler Birliği üyeleri, çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi de tebrik etti.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliği üyeleri Bursaya hayran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER