Tarihi yapılar restore ediliyor

Tarihi yapılar restore ediliyor -Denizli Belediyesi, iki tarihi yapıyı restore ederek, kültür ve sanat merkezine dönüştürecek


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesi, iki tarihi yapıyı restore ederek, kültür ve sanat merkezine dönüştürecek.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, restorasyon çalışması başlatılan Merzeci Un Fabrikası ve Sürücü Evinde incelemelerde bulundu.
     İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Zolan, daha önce Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcıevi gibi tarihi yapıları restore ettirerek işlevlendirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Zamana yenik düşen Merzeci Un Fabrikası ve Sürücü Evini ayağa kaldırıyoruz. Kışın yağmur ve çamurda, yazın da toz ve rüzgarda yıpranarak zamanla yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve tarihi geçmişi 160 yıl öncesine dayanan yapılar, yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamak için gün sayıyor. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi yapılar, restorasyonun ardından Denizlinin tarihi ve kültürel mirasları arasındaki yerini alacak.
     Zolan, her iki yapının da restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kültür ve sanat merkezine dönüştürüleceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Tarihi yapılar restore ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER