Tarsusta Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa

Tarsusta Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa projesi


MERSİN (A.A) - Tarsusta, Mersin Üniversitesi tarafından geliştirilen Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa projesi tanıtıldı.
     Mersin Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje Güner Baykal toplantı salonunda basın toplantısı düzenlendi.
     Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emektaş, toplantıda yaptığı açıklamada, üniversite olarak birçok proje geliştirdiklerini ifade ederek, geliştirdikleri projelerle Türkiyede üniversiteler arasında ilk 6 arasında yer aldıklarını vurguladı.
     Üniversite tarafından hazırlanan projenin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul gördüğünü kaydeden Emektaş, Bu projeye Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası ve TEMSA Global destek veriyorlar dedi.
     Tarsus Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. İrem Ersöz Kaya ise projenin amacının, Tarsus bölgesine iç göçle gelmiş, gelir düzeyi düşük, mesleki becerileri ve yeterlilikleri olmayan işsiz kitlenin geldikleri yöreye uyumlarını desteklemek ve iktisaden faal nüfus olarak katılımlarını sağlamak olduğunu belirtti. Kaya, Projede 30 erkek, 30 kadın olmak üzere 60 kişilik hedef guruba verilecek bilişsel-duyuşsal bütünleşme eğitimleriyle, kent yaşamına sosyal-kültürel uyumları sağlanacaktır diye konuştu.
     Toplantıya Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ve Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri Ali Ukav ile çeşitli kurum temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Tarsusta Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER