Tarsusta istihdama katkı

Tarsusta istihdama katkı


MERSİN (A.A) - İş ve İşçi Bulma Kurumu (İşkur) Tarsus Şube Müdürlüğünce İş Başı Eğitim Programı kapsamında 20 genç, hasta danışmanı statüsünde Medical Park Tarsus Hastanesinde istihdam edildi.
     Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR Tarsus Şube Müdürü Ali Çekerbiçer, kurum olarak düzenledikleri İş Başı Eğitim Programının amacının, insanların meslek ve tecrübe kazanması, iş yerlerinin de nitelikli eleman ihtiyacını karşılaması olduğunu kaydetti.
     Programda istihdam garantisi bulunmadığını ancak iş yerlerinin ihtiyaca göre yetişmiş elemanları işe almalarının mümkün olduğunu kaydeden Çekerbiçer, Bu proje bittikten sonra 2. program olarak, kurumun isteği doğrultusunda yeniden yapılabilecek. Program ilçede yaklaşık 80 kurumda daha programın uygulanıyor dedi.
     Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Fatih Ökten de ilçede istihdamın artırılması, nitelikli iş gücünün geliştirilmesi konusundaki çalışmalara destek vermekten mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Hastanede iş başı eğitim gören gençlerin, ileride ihtiyaç duyulması halinde kadroya dahil edilebilecek. Sağlık sektöründe nitelikli eleman, çok önemli bir unsur. Bu arkadaşlarımızın da deneyimlerinin ardından sektörde kolayca iş sahibi olabileceğini düşünüyorum.
     Program kapsamında istihdam edilen gençlere İŞKUR tarafından ayda 650 lira net ücret ödenip genel sağlık sigortası primleri yatırılıyor.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta istihdama katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER