Tarsusta park açılışları

Tarsusta park açılışları -Tarsusun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 3 parkın açılışı yapıldı


MERSİN (A.A) - Tarsusun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 3 parkın açılışı yapıldı.
     Türk Dünyası Vakfı Başkanı iken hayatını kaybeden Prof. Dr. Turan Yazganın ve Osmaniyede şehit edilen polis memuru Mehmet Ali Ünalın adının verildiği parkın da açılışının yapıldığı törenlere Türk Dünyası Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, belde belediye başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, parkın açılışı sırasında, Türkiyenin dünyanın parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi.
     Türkiyede tarım ve sanayi alanında yapılan yenilikleri anlatan Güldibi, şöyle devam etti:
     Bir zamanlar bütün dünyaya insanlığı kardeşliği adaleti götüren atalarımıza laik olmak istiyorsak daha üst seviyelerde olmamız gerekir. İşte o da böyle güzel günlerde böyle güzel açılış yapmakla olur. Bizler büyüklerimizi tanıyacağız. Onlar niye büyük olmuşlar bunu anlamamız lazım. Milli ve manevi değerlerimizi el üstünde tutmamız lazım. Burada oynayan eğlenen çocukların atalarını çok iyi tanıyacaklarını ve onlara layık olacaklarına eminim.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Tarsusta yapılan her yeni eserde ya bir Türk büyüğü ya da vatana, Tarsusa hizmeti geçen, terörle mücadele de şehit olanların ismini verdiklerini belirterek, Elbette geçmişimize sahip çıkma mecburiyetimiz var hem de onlara bir vefa borcumuz var. Biz borcumuzu onlara bu şekilde ödemeye çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Tarsusta park açılışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER