Tarsus Kaymakamı Güldibi: 4

Tarsus Kaymakamı Güldibi: 4-5 yıl öncesine kadar ABye proje yapamıyorduk, ancak şimdi birbirinden güzel projeler hazırlıyoruz


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 4-5 yıl öncesine kadar ABye proje yapamıyorduk, ancak şimdi birbirinden güzel projeler hazırlıyoruz dedi.
     Tarsus Gülserin Günaştı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri Comenius Eğitim Projesi kapsamında gittikleri Polonyadan döndü. Okul Müdürü Muhammet Özgür başkanlığındaki ekip, okulda basın toplantısı düzenledi.
     Kaymakam Güldibi, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkeler ve kültürler arası proje ortaklığının çok önemli olduğunu söyledi.
     Kültürler arası kaynaşmanın önemine değinen Güldibi, 4-5 yıl öncesine kadar ABye proje yapamıyorduk, ancak şimdi birbirinden güzel projeler hazırlıyoruz. Bu projelerle değişik ülkelerin insanlarını, öğrencilerini ve ülkeleri tanıma fırsatı buluyoruz. Birbirinden farklı kültürlerin bir araya gelmesi son derece anlamlıdır dedi.
     Okul Müdürü Muhammet Özgür ise, okul olarak, 2012-2014 Comenius Projesinin ilk etabını Polonyada gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Türkiye ile Polonya, İspanya, İtalya, Almanya ve Estonyanın ortak olduğu Comenius Projesinde, ortak olan her ülkede bir hafta eğitim projesi uygulanacağını belirten Özgür, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından başarılı projeler arasında ilan edilen Comenius Projesinin 23 bin Avro hibe bedeli var. Projeye katılacak eğitimciler ve öğrenciler, proje ortağı ülkelerde bir hafta kalarak, orada mesleki, eğitim, kültürel konularda temaslarda bulundu diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibi: 4 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER