Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı, Kaymakam

Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı, Kaymakam Güldibini ziyaret etti


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesine bağlı Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Erdoğdu ile Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekçi, Kaymakam Orhan Şefik Güldibini ziyaret ederek, yeni açılan mühendislikler için kadro ataması yapılacağını bildirdi.
     Erdoğdu, yeni açılan Otomotiv Mühendisliği ile Enerji Sistemleri Mühendisliğinde akademisyen olarak görev yapmaları için 1 profesör, 2 doçent, 7 yardımcı doçent olmak üzere 10 akademisyenin görevlendirileceğini belirterek, öğretim üyesi ve öğretim görevlilerinin önceki dönemlerde 3 büyük şehir dışındaki üniversitelere çeşitli nedenlerle gelmeyi tercih etmediklerini söyledi.
     Bu sorunun artık aşıldığını ifade eden Erdoğdu, Akademisyenler geldikten sonra hep birlikte el ele vererek Tarsustaki fakültelerimizi vereceğimiz eğitimlerle cazip hale getirmek ve yakından tercih edilen bölümler haline getirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Kaymakam Güldibi ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tarsusluların uzun yıllardır Üniversite hasreti içinde olduğunu, bunun yanı sıra mevcut Teknik Eğitim Fakültesine öğrenci alınmaması nedeniyle öğrenci sayısının azaldığını ve bu durumun Tarsuslular olarak kendilerini üzdüğünü söyledi.
     Tarsus halkının özellikle eğitim konusunda çok fedakar olduğunu, bunu Tarsusta fakülte binaları yaptırıp, tefriş ettirerek kanıtladıklarını belirten Güldibi, Tarsus Teknoloji Fakültesine akademik kadronun atanacağını duymak bizim için memnuniyet vericidir. İnşallah bu yıl üniversite tercih kılavuzunda da Tarsus Teknoloji Fakültesi yer alır ve böylece öğrenci alınarak, beklentilerimiz karşılanmış olur. Çünkü biz de Kaymakamlık olarak özellikle eğitim alanına her zaman her türlü desteği vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü ülke ülkenin kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı, Kaymakam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER