Tashih

Tashih-i Huruf kursları Koordinatörü Hafız İlhan Tok: -Üst Düzey Ehli Kuran Yetiştirme Projesine başlayacağız


ANKARA (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Tashih-i Huruf Kursları Koordinatörü Hafız İlhan Tok için yaptığı gönüllü çalışmalar dolayısıyla vefa gecesi düzenlendi.
     Doğantepe Cemil Meriç Konferans Salonunda düzenlenen vefa gecesine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu, Ziyaeddin Akbulut, Mustafa Şerbetçioğlu, ilçe müftüleri ve öğrencileri katıldı.
     Programda konuşan İlhan Tok, kendisine böyle bir gece düzenleyen öğrencilerine teşekkür ederek, Osmanlı geleneğini canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Tashih-i huruf kurslarının birincisini 2005de İstanbulda açtıklarını anlatan Tok, ikinci kursu ise 2006da Ankarada açtıklarını belirtti.
     Ankarada 5 bin 500 diyanet personeli olduğunu ifade eden tok, bugüne kadar personelin bin 300üne eğitim verdiklerini bildirdi.
     Kursların devam edebilmesi amacıyla iyi eğitmenler de yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Tok, 2006 yılında tek kişi ve 20 kişilik sınıf ile bu kurslara başlandığını ancak şimdi kursiyer sayısının bin 300ü aştığını, verilen eğitimin 6 aylık olduğunu, musiki derslerinin de eklendiğini vurguladı.
     Gece, Hafız İlhan Toka plaket ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER