Taşköprü Belediyesinden Atık Pil Toplama Kampanyası

Taşköprü Belediyesinden Atık Pil Toplama Kampanyası


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü Belediyesinin, ilçe genelinde bulunan okullarda başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası bu yıl da devam ediyor.
     Taşköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özlem Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneğinin (TAP) desteğiyle ilçe genelinde 3 yıl önce Atık Pil Toplama Kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, kampanya kapsamında, ilçede bulunan ilk ve ortaöğretim okullarına pil toplama kutusu dağıttıklarını söyledi.
     Yılmaz, bu yıl Nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan kampanya kapsamında, en fazla pil toplayan ilk 3 okula çeşitli hediyeler verileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Günlük yaşamda evlerde, iş yerlerinde, ulaşımda, sanayide önemli miktarda kullanılan pillerin düzensiz olarak atılması sağlığımızı tehdit ediyor. Enerjisi bitmiş pillerin çöpe atılmaları durumunda hava, su ve toprak kaynaklarını kirleterek insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Atık pillerden en çok 0-6 yaş grubu çocuklarımız etkileniyor. Zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun, başta kanser olmak üzere, işitme bozukluğu ve kansızlık gibi birçok hastalığa yol açmaktadır.
     Yılmaz, kampanyanın bu yıl ki başlangıcının Murat Ülgen İlkokulundan yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Taşköprü Belediyesinden Atık Pil Toplama Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER