Taşucunda Dünya Çevre Günü etkinliği

Taşucunda Dünya Çevre Günü etkinliği -Temizlik kampanyası çerçevesinde denizden çıkan eşyalar görenleri şaşırttı


MERSİN (A.A) - Taşucu Belediyesi ve Mersin Balıkadamlar İhtisas Spor Kulübü, Dünya Çevre Günü nedeniyle Denizlerimizin Temiz Kalması İçin El Ele sloganıyla etkinlik düzenledi.
     Taşucu Festival alanında düzenlenen etkinlik kapsamında dalgıçlar denizin dibinde temizlik yaptı. Denize giren dalgıçların çıkardıkları kamyon ve araba lastikleri, balıkçı ağları, misinalar, motor kayışları, buzdolabı kapağı, teknelerde kullanılan duş ve şişe gibi eşyalar rıhtımda vatandaşların görebileceği şekilde sergilendi.
     Çıkarılan malzemelerin hemen hepsinin Taşucu Balıkçı Barınağında bulunan teknelere ait olması dikkat çekerken, teknecilerin, limanı bu şekilde kirletmesine vatandaşlar tepki gösterdi.
     Mersin Balıkadamlar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Halil Akın, yaptığı açıklamada, Taşucu Limanı içerisinde yapılan etkinliğin amacının insanların dikkatini denizlere ve denizlerdeki kirlenmeye çekmek olduğunu söyledi.
     Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş da, denizlerin ve limanların gelecek nesillere çok daha temiz ve güzel bir şekilde ulaşmasını sağlamak istedikleri ifade ederek, Bizler bu harika doğal güzellikleri büyüklerimizden teslim aldık, aynı güzellikte ve daha bakımlı olarak gelecek nesillere teslim etmeliyiz. Hepimiz birer emanetçiyiz dedi.
     Etkinlikte ayrıca Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı, Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de müzik dinletisi sundu. Taşucu Belediyesi Kent Orkestrası konser verirken, Mersin Balıkadamlar İhtisas Spor Kulübü üyelerinin su altı fotoğrafları sergilendi.
     Etkinliğe Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Mersin Balıkadamlar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Halil Akın, ve balık adamlar, Taşucu Liman Başkanı Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik / Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Taşucunda Dünya Çevre Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER