Tatvanda kapalı apandisit ameliyatı gerçekleştirildi

Tatvanda kapalı apandisit ameliyatı gerçekleştirildi


BİTLİS (A.A) - Tatvan ilçesindeki özel bir hastanede, kapalı apandisit ameliyatı yapıldı.
     Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle, Özel Tatvan Can Hastanesine götürülen 17 yaşındaki Merve İlarslan, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda apandisit olduğu anlaşılınca ameliyata alındı. Başarılı geçen kapalı apandisit ameliyatı sonrası, hastanın genel durumunun hızlı bir şekilde düzeldiği açıklandı.
     Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ameliyatın bölgede ilk kez hastanelerinde yapıldığını söyledi.
     Ameliyat sonrası hastanın genel durumunda hızlı bir şekilde düzelme olduğunu ve hastayı taburcu ettiklerini belirten Deniz, şöyle konuştu:
     17 yaşındaki hastamız şiddetli karın ağrısı, bunaltı, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastanemize getirildi. Yaptığımız fizik muayene ve radyolojik tetkikler sonucunda, hastaya akut apandisit tanısı konuldu. Hastamızı acil olarak ameliyata almaya karar verdik. Normalde bunun açık ameliyatla yapılması gerekir. Fakat dünyada gelişen teknolojiye ayak uydurarak biz de bölgede ilk defa hastanemizde kapalı yöntemle yani laparoskopik apendektomi yöntemiyle ameliyatı yaptık. Ameliyat çok başarılı geçti. Ameliyat sonrası hastamızın genel durumu hızlı bir şekilde düzeldi ve hastayı taburcu ettik.
     Açık ameliyatta hastanın en az 3-4 gün hastanede yatması gerektiğini kaydeden Dr. Deniz, kapalı ameliyat sonrası yapışıklık yok denecek kadar az olduğu için hastanın hastanede yatış süresinin de kısaldığını ve hastanın 1-2 gün içinde taburcu edilebildiğini ifade etti.
     DEniz, Hastanın iyileşmesi daha hızlı olur ve daha erken gıda almaya başlar. Yara ve yara yeri enfeksiyonları olmaz. Çünkü ameliyat 2 veya 3 küçük delikten yapılır. Göbek altında açılan delikten kamera ile girilip, açılan diğer iki delikten ise ameliyat gerçekleştirilir. Dolayısıyla geniş bir yarası olmadığı için yara yeri enfeksiyonu yok denecek kadar az olur. Ameliyat sonrası ağrı olmaz. Hastanın çok seri şekilde toparlanır dedi.
     Hasta Merve İlarslan ise, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Bitlis merkezden, Özel Can Hastanesine geldiğini, sağlık kontrollerinden sonra hemen ameliyata alındığını söyledi.
     İlarslan, Ameliyat sonrası hemen iyileştim. Birinci gün yemek yemeye başladım ve ikinci gün ise taburcu edildim diye konuştu.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda kapalı apandisit ameliyatı gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER