Tatvan TSO Başkanı Dağdağan:

Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: "İlçedeki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin tüm giderlerini esnaflar karşıladı"


BİTLİS (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlunun Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunduğu soru önergesi üzerine, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) basın açıklaması yapıldı.
     Tatvan TSOda bir araya gelen dernek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar ve esnaflar, yapılan açıklama ve verilen soru önergesiyle, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine gölge düşürüldüğü bildirdi.
     Tatvan TSO Başkanı Bilal Dağdağan, yaptığı açıklamada, ilçedeki etkinlikler boyunca, Tatvan Kaymakamlığından sadece müftülüğün programlara katılması için destek istendiğini açıkladı.
     Etkinlikler öncesinde Tatvandaki STK, dernek temsilcileri, muhtar ve esnafla ortak kararlar aldıklarını anımsatan Dağdağan, şöyle konuştu:
     "Etkinliklere, Toptancılar Derneği kuru gıda, kuyumcular altın, kasaplarsa et desteğinde bulundu. Etkinliğe katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca mahalle ve köylerde yapılan etkinlikleri, muhtarlar takip etti. Camilerdeki programlarsa müftülük öncülüğünde gerçekleşti. Tatvandaki STK, dernek ve hayırseverlerin maddi ve manevi desteğiyle düzenlenen etkinliklerin, kaymakamlığa mal edilmesine anlam veremiyoruz."
     CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlunun da, "etkinliklerde, hafta boyunca dünyaya gelen çocuklara Peygamberimiz (S.A.V.) veya kızlarının adlarını verenlere Kaymakamlık tarafından altın hediye edildiği" yönünde soru önergesi verdiğini hatırlatan Dağdağan, bunun doğru olmadığını, altını dağıtanın kaymakamlık değil, hayırsever kuyumcular olduğunu söyledi.
     Dağdağan, "Bunun üzerine yazı kaleme alan gazeteci İlkim Bayraktarı da kınıyoruz" dedi.
     Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nevzat Turgut ise etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan ve katkı sunan tüm esnafa teşekkür etti ve Dağdağan ile aynı fikirde olduğunu belirtti.
     Dağıtılan 20 bin kişilik etli pilavın gıdasını, plastik kaplarını ve gerekli araç gereçleri üstlendiklerini belirten Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Bitlis Toptancılar Derneği Başkanı Muzaffer Güzeluçar da, "Bitlisin haritadaki yerini bilmeyen bir CHP milletvekilinin, oradan buradaki halkın duygularına müdahale etmeye çalışması ve bu zihniyeti taşıması yanlıştır. Etkinliği biz yaptık, pilavı da altını da biz dağıttık" dedi.
     Kasaplar adına konuşan Mahir ile Mehmet Ali Akhan ise etkinlikte dağıtılan etli pilavın etinin hayırsever kasaplarca karşıladığını açıkladı.
     Kuyumcular birliği olarak etkinlikte bulunduklarını belirten Erdoğan Yeltekin, hafta boyunca doğan her çocuğa altın hediye ettiklerini belirtti.
     Yeltekin, "Kuyumcu arkadaşlarımızla bunu üstlendik ve hafta boyunca doğan her çocuğa birer altın hediye ettik. Doğan çocuklardan ismi Peygamber Efendimiz (S.A.V.) veya ailesinden birisinin ismini verenlere altın dağıtmadık. Dağıtılan altınlarla kaymakamlığın alakası yok. Bunu biz kuyumcular dağıttık. Bizi kınamaya çalışanları biz kınıyoruz" diye konuştu.
     Bitlis Genç İş Adamları Derneği Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin ise hafta boyunca ilçede çok güzel etkinliklerin gerçekleştiğini söyledi.
     Şahin, "Hafta boyunca on buçuk milyar Salavat-ı Şerif getirildi. Güzel şeyleri görmeyen Milletvekili Kesimoğlunu da, kendi il ve ilçe meselelerini hal edip, bir sonraki etkinliğimize de katılmaya davet ediyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER