Tavşanlıda uygulamalı girişimcilik eğitimi

Tavşanlıda uygulamalı girişimcilik eğitimi -Eğitime katılan 24 kişiye sertifikaları verildi


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 24 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ticaret ve Sanayi Odasındaki törende, işsizlik sorununun çözümü amacıyla önemli mesafeler kaydedildiğini söyledi.
     İlçede 3üncüsü gerçekleştirilen girişimcilik eğitimin, yeni projelere de imkan sağladığını belirten Hatipoğlu, Tavşanlıda özellikle kadın girişimcilerin başarılarıyla örnek olduğuna dikkati çekti.
     Hatipoğlu, Türkiye Grameen Vakfı ile iş birliği içinde uygulanan mikro kredi programında da Tavşanlının, ilde öncü olduğuna işaret ederek, Tavşanlıda 35 kişinin mikrokrediyle iş kurduğunu ve bu sayının Kütahya merkezdeki sayının 1,5 katı olduğunu anlattı.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinin (KOSGEB) destekleriyle projelerini uygulama imkanı bulacak girişimcilere başarılar diledi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise daha önce düzenlenen kursa katılan 22 kişinin, projelerini hayata geçirdiğini dile getirdi.
     Daha sonra, kursta başarılı olan 24 kişi, sertifikalarını Hatipoğlu, Güler ve Türkmenden aldı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıda uygulamalı girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER