TBB, Su Yönetim Merkezi inşa edecek

TBB, Su Yönetim Merkezi inşa edecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör tarafından Ankarada imzalanan protokole göre, TBB, SASKİ tarafından tahsis edilen arazide, Su Yönetimi Eğitim Merkezi inşa edecek.
     Protokol hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Türkiye Belediyeler Birliğinin yürüteceği tüm eğitim faaliyetlerini Sakaryada gerçekleştireceğini söyledi.
     Keleş, İnşa edilecek Eğitim merkeziyle, Sakaryaya yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin geleceğini ifade etti.
     Keleş, inşa edilen eğitim merkezinde Türkiyedeki tüm belediyeler ile Su ve Kanalizasyon İdarelerinin su, atık su konusunda personellerin eğitebileceği bir merkez olacağına dikkati çekti. Merkezde Türkiyeden ve yurt dışından katılımcıların ve eğitimcilerin geleceğini aktaran Keleş, "Bu proje Sakaryanın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına katkılar sağlayacak" dedi.
     Su Yönetimi Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi veren Keleş, şunları kaydetti:
     "Eğitim merkezi Türkiyedeki su yönetim standardını yükseltilmesi adına büyük önem arz ediyor. Kayıp kaçak oranının yüksek olduğu ülkemizde bu oranın düşürülmesine, su yönetimi konusunda verimsiz çalışan tesislerden maksimum verim alınmasına ciddi katkılar sağlayacak. Ayrıca bu merkezde SCADA ve izleme sistemleri, bütçe ve performans programı hazırlama ve benzeri alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler ile mesleki yeterliliğinin artırılması gibi birçok alanda eğitimler gerçekleştirilecek."
    
     -Yıl boyunca turist-
    
     Eğitim merkezinde teorik ve pratik eğitimlerin gerçekleştirileceğini ifade eden Keleş, merkezde, konferanslar, sempozyumlar, hizmet içi eğitimler ve kapasite artırımına fayda sağlayacak toplantıların düzenleneceğini anlattı.
     Keleş, teorik eğitimlerin yanı sıra arazide bire bir uygulamalarla eğitimlerin olacağını belirterek, "Eğitim Merkezi için Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde içerisinde bir alanı tahsis ettik. İnşa edilecek tesiste su yönetiminin bütün uygulamaları modellenecek. Bu merkezden Türkiyedeki bütün belediyeler, Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlardan eğitim almak isteyenler katılarak istifade edebilecekler. İnşa edilecek Eğitim Merkeziyle, Sakaryaya yıl boyunca yerli ve yabancı turist gelecek. Sakaryaya büyük katkılar sağlayacak olan Su Yönetimi Eğitim Merkezinin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber TBB, Su Yönetim Merkezi inşa edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER