TBESF Başkanı Gülpınar:

TBESF Başkanı Gülpınar: -Hazırladığımız reklam filminde özellikle sporun öne çıkmasını istediğimiz için Sosyal sorumluluk değil, spora destek istiyoruz sloganını seçtik


ANTALYA (A.A) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Mustafa Gülpınar, hazırladıkları reklam filminde özellikle sporun öne çıkmasını istedikleri için Sosyal sorumluluk değil, spora destek istiyoruz sloganını seçtiklerini söyledi.
     Mustafa Gülpınar, yönetim kurulu üyeleri ile Antalyadaki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 24 Kasımda federasyonlarının genel kurulunun yapılacağını belirtti.
     Londra Paralimpik Oyunlarında başarılı sonuçlar aldıklarını, Ampute Futbol Milli Takımının dünya 3üncüsü olmasıyla engelli sporuna bakışın değiştiğini dile getiren Gülpınar, TBESF, adını Türk sporuna altın harflerle yazdırdı. Londra Paralimpik Oyunlarına 43 sporcuyla katıldık ve 7 madalya kazandık. Bu, spor tarihinde herhalde 1936 yılından bu yana bir federasyonun getirdiği en yüksek rakam dedi.
     Gülpınar, 4 yıl önce göreve başladığında faal sporcu sayısının 806 olduğunu bildirerek, bugün ise Spor Kuruluşları Daire Başkanlığının kayıtlarına göre federasyonlarına bağlı bin 807si faal olmak üzere 3 bin 835 sporcu bulunduğunu kaydetti. Gülpınar, yakın gelecekteki hedeflerinin bedensel engelli sporcu sayısını artırmak olduğunu vurguladı.
     Sporun ön plana çıkması amacıyla SMS kampanyaları yaparak vatandaşların sponsor olmasını istediklerini anlatan Gülpınar, tekerlekli sandalye üretiminin en önemli projelerinden biri olduğunu, bunun yanı sıra özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli sporculara eğitim verildiğini söyledi.
    
     -Sosyal sorumluluk değil, spora destek istiyoruz-
    
     Engelliler üzerinden sömürü, ajitasyon üstüne para toplama ve rant elde etme durumu olduğunu belirten Gülpınar, şöyle konuştu:
     Bizim de bu konularda mağdur olduğumuz ve hukuksal haklarımızı aramak istediğimiz bazı kuruluşlar var. Sporcuların elde ettiği başarıların görüntülerini bizden izinsiz kullanan, bırakın müsaade istemeyi bunu ajitasyon şeklinde dile getirenler var. 3 bin 835 sporcunun 198i milli, yani elit sporcudur. Bunların 43ü dünyaya kafa tutan, Türkiyede en disiplinli olan elit sporcularımızdır. Hazırladığımız reklam filminde özellikle sporun öne çıkmasını istediğimiz için Sosyal sorumluluk değil, spora destek istiyoruz sloganını seçtik.
     Engelli sporcuların yaptıkları sporla veya sportif başarılarla öne çıkmak istediklerini dile getiren Gülpınar, işlerinin spor olduğunu ancak temelde sosyal sorumluluğun da olduğunu belirtti.
     Gülpınar, camialarında kesinlikle ajitasyon yapılmadığını, kamu spotuyla spora olan desteğin artırılmasını hedeflediklerini anlatarak, önceliklerinin ulusal ve uluslararası etkinliklerde başarı sağlayan oyuncu sayısının artması olduğunu vurguladı.
     Gülpınar, yurt dışına bağımlılığı azaltmak için bir firmayla anlaşarak tekerlikli sandalye üretilmesini planladıklarını, böylece tekerlekli sandalyeleri daha ucuza mal edeceklerini kaydetti.
     Toplantıda, TBESF tarafından hazırlanan engelli sporcuların başarılarını gösteren ve spora desteğin öne çıkarıldığı reklam filmi izlendi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TBESF Başkanı Gülpınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER