TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hatayda

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hatayda -Komisyon Başkanı Üstün: -Bülbülü altın kafese koymuşlar vatanım vatanım demiş. İnşallah bir an önce oradaki karışıklık biter, sizler de evlerinize, memleketlerinize dönersiniz. A


HATAY (A.A) - Hatayda Türkiyeye sığınan Suriyelilerle görüşen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Bülbülü altın kafese koymuşlar vatanım vatanım demiş. İnşallah bir an önce oradaki karışıklık biter, sizler de evlerinize, memleketlerinize dönersiniz. Ama hep söylüyoruz, siz burada kalabildiğiniz kadar kalabilirsiniz. Kaldığınız sürece de Türkiye Cumhuriyetinin misafirisiniz dedi.
     Üstün, beraberindeki komisyon üyeleri AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ile Altınözü ilçesindeki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Altınözü Tekel Konaklama Tesislerinde kalan Suriyelileri ziyaret etti.
     Komisyonun bu kampa ikinci gelişi olduğunu ifade eden Üstün, daha önce arkadaşlarının geldiğini, durumu rapor ettiğini söyledi.
     Bu zamana kadar kampta kalanların durumlarının iyileştiğini vurgulayan Üstün, şöyle devam etti:
     Çadırdan prefabrike yapılara taşınmışsınız. Ama bülbülü altın kafese koymuşlar vatanım vatanım demiş. İnşallah bir an önce oradaki karışıklık biter, sizler de evlerinize, memleketlerinize dönersiniz. Ama hep söylüyoruz, siz burada kalabildiğiniz kadar kalabilirsiniz. Kaldığınız sürece de Türkiye Cumhuriyetinin misafirisiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabildiğimiz kadar karşılamaya çalışacağız.
     Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, kampta bin 229 kişinin kaldığını ve 256 odanın yer aldığını söyledi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER