Kop Dağı tesisleri dört mevsim hizmet

Kop Dağı tesisleri dört mevsim hizmet verecek -İl Özel İdare Genel Sekreteri Babacan: Kop Dağı kışın kayak sporunun, yazın ise futbol takımlarımızın gözdesi olacak


BAYBURT (A.A) - Tarihi İpek Yolu güzergahı ve Karadenizden Doğu Anadoluya açılan yolların en önemli geçit noktası olan Kop Dağında bulunan Kop Dağı Turistik Tesisleri ve Kayak Merkezi, yapılan çalışmalarla dört mevsim hizmet vermeye hazırlanıyor.
     Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut ve Şube Müdürü Adnan Okumuş ile İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal, Kop Dağı Turizm Merkezi yol yapım, ikmal ve bakım işlerini yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
     Babacan, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kop Dağı Turistik Tesisleri ve Kayak Merkezinin bulunduğu alanın, 1991 yılında turizm merkezi ilan edildiğini, bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığının imar planlarını hazırladığını belirterek, Şu an imar planları uygulanmaya devam etmektedir. İmar planı uygulamalarında İl Özel İdaresine ait planda sadece küçük çaplı bir bakımevi vardır, otel veya yapılaşma söz konusu değildir dedi.
     Asıl kayak tesisinin, teleski tesisinin yapılacağı yerin daha aşağı bir mevkisinde bulunduğunu ifade eden Babacan, Biz bu alt bölüm ile yukarıyı birbirine bağlamak için yeni bir menfez ile yolu genişletip ihtiyaç duyulan yerlerde istinat duvarları ile yolu destekliyoruz. Bu yapılanlarla amacımız vatandaşlarımızın dört mevsim kayak merkezine gelebilecekleri bir yol standardına ulaşmaktır diye konuştu.
     Kop kayak tesislerini kışın kullanılabilen bir tesis olarak düşünmediklerini dile getiren Babacan, şunları söyledi:
     Özellikle yaz sezonunda futbol takımlarımızın kamp yeri olarak kullanabilmeleri amacıyla bazı yeni çalışmalar yapmaktayız. Şu an yaptığımız projelerle burada otopark olarak kullanılabilecek bir tesis meydana getireceğiz. KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan ile yaptığımız görüşmede, Avrupa Birliğine sunduğumuz bir projemiz vardı. Bu projede, asgari 50 araçlık otopark ve üzerine nizami futbol sahası yapma düşüncemiz vardı. Bununla ilgili projemiz hazırlanıyor. Dolayısıyla bu projeyi uygulayabilmemiz için mevcut yolu buradan kaldırıp bu alanı kullanmak istiyoruz.
     Kop Dağının kışın kayak sporunun, yazın ise futbol takımlarının gözdesi olacağını kaydeden Babacan, Bu alan, futbol takımlarımızın yeni sezona hazırlanabilecekleri, yaklaşık 2 bin 250 metre yüksekliğinde, temiz havası olan ideal bir kamp merkezi konumundadır. Bölgemizdeki futbol takımlarını bu tesislerimize çekebilirsek Kop Dağını dört mevsim kullanılan bir turizm merkezi haline getirme imkanımız olacaktır dedi.
     Kültür ve Turizm Müdürü Akbulut ise yaklaşık 137 hektarlık alanı kapsayan Kop Dağı Turizm Merkezi alanında konaklama tesisi bulunduğunu ancak henüz altyapısının tamamlanmadığını söyledi.
     Turizm merkezinin altyapısını aktif hale getirmek için bu sene çalışma başlattıklarını kaydeden Akbulut, şöyle konuştu:
     Mevcut yolun eğiminin fazla olması, kış mevsiminde çığ düşmesi sonucu yolun kapanması nedeniyle buraya ulaşımı zorlaştırmakta ve kayak sporu yapan sporcularımızın buradan hizmet almasına mani olmaktaydı. Öncelikle bu sorunu aşmak adına yolun büyük kısmında geniletme ve iyileştirme çalışmalarını başlattık, önümüzdeki sezonda asfaltlamayı gerçekleştireceğiz. Amacımız burada dört mevsim turizmi gerçekleştirmek ve hizmet vermektir. Bu nedenle turizm alanının 1/5000lik mastır planı ve 1/1000 imar planı yapılmış olup, imar planında revizyon yapıp altyapı çalışmalarını bitirerek hizmete hazır hale getireceğiz.
     İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Kadakal, Kop Kayak Merkezi yol düzenlemesi için 235 bin liralık ihale yaptıklarını belirterek, yapacakları çalışmalarla Kop Kayak Merkezi ve oteline ulaşımın daha kolay hale geleceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kop Dağı tesisleri dört mevsim hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER