Tebebağ Höyüğünde kazı çalışması yapılacak

Tebebağ Höyüğünde kazı çalışması yapılacak


ADANA (A.A) - Tepebağ Höyüğündeki kalıntılarının çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi ile Adana Arkeoloji Müzesi arasında protokol imzalandığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmaların başlamasıyla ilgili protokol Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Adana Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Tosun tarafından Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında imzalandı.
     Aldırmaz, şehrin tarihi kimliğinin korunmasıyla ilgili yürütülen bu çalışmaların tüm finansmanının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade etti.
     Tepebağda 52 bina yıktıklarını ifade eden Aldırmaz, "Müze Müdürlüğünün çalışmalara başlaması için ihtiyacı olanları en kısa sürede karşılayacağız. Ali Münif Yeğenağa Caddesinde çalışmalar bittiğinde oralar çok değer kazanacak. Böylece esnaf da kazanacak. Trafikte yeni düzenlemeler yapacağız. Lastik tekerlekli tramvayla ücretsiz taşıma yapmayı planlıyoruz. Ali Münif Yeğenağada tarihi kimliğimizi yaşatacağız ve bölge övünülecek bir yer haline gelecek" dedi.
     Adana Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Tosun ise Büyükşehir Belediyesine desteğinden dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tebebağ Höyüğünde kazı çalışması yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER