Teksasda İpekyolu Festivali

Teksasda İpekyolu Festivali -Adana Büyükşehir Belediyesinin ABDnin Teksas eyaleti Houston şehrindeki İpekyolu Festivalinde açtığı stand yoğun ilgi gördü


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin ABDnin Teksas Eyaleti Houston şehrinde düzenlenen İpekyolu Festivalinde açtığı stant yoğun ilgi görürken, ziyaretçilere cezerye ikram edildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Teksasta ilk kez yapılan ve Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistanın katıldığı İpekyolu Festivaline Amerikalılar büyük ilgi gösterdi.
     ABDdeki Türklerin ve Orta Asya ülkelerinden gelenlerin kurduğu derneklerin çatı kuruluşu olan Turquoise Councilin ev sahipliği yaptığı festivalde, Türkiyeden sadece Adana Büyükşehir Belediyesi stant açtı.
     Adana standında ziyaretçilere cezerye ikram edildi. Adana Büyükşehir Beldiyesi Altın Koza Film Festivalini anlatan İngilizce CDler dağıtıldı. Ayrıca Adana standında, ziyaretçilere şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan broşür, kitapçık, katalog ve CDler de verildi.
     Festival kapsamında Houstonda bulunan Türk heyetin önemli bir bölümü Adana Büyükşehir Belediyesinin standını ziyaret etti.
     Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Turgut Özal Üniversitesi Genel Sekreteri Yakup Yıldız ile işadamlarına stantla ilgili bilgiyi Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ferat Yüksel verdi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Teksasda İpekyolu Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER