Temizlik işçisi üzerine şirket kurmuşlar

Temizlik işçisi üzerine şirket kurmuşlar -Belediyede çalışan Erkan Salman, haberi olmadan adına kurulduğunu söylediği şirketten adına 1 milyon 600 bin lira vergi borcunun tahakkuk ettirildiğini söyledi (Fotoğraflı - Görün


AYDIN (A.A) - İncirliova Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Erkan Salman (32), haberi olmadan adı üzerinden kurulan bir şirketten 1 milyon 600 bin liralık vergi borcu tahakkuk ettirildiğini iddia etti.
     Evli ve 1 çocuk babası Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankaradaki Yenimahalle ve OSTİM Vergi Dairelerinden aldığı tebligatta, adına kurulan bir şirketin 1 milyon 600 bin liralık borcunun bulunduğu ve ödenmesi yönünde uyarıda bulunulduğunu belirtti.
     Yazıyı alınca önce önemsemediğini ancak tüm kimlik bilgilerinin kendisi üzerine çıkmasıyla adına kurulmuş bir şirketin bulunduğunu öğrendiğini anlatan Salman, şöyle konuştu:
     Hayatımda bir kere Ankaraya gittim. Herhangi bir şirketle alakam yok. Temizlik işçisi olarak çalışıyorum, ailemi zor geçindiriyorum. Borcu öğrendikten sonra suç duyurusunda bulundum. Bu borcun altından kalkmam mümkün değil. Başkalarının üzerinden bu tür şirketler kurup insanları borçlandırdıklarını televizyonda seyretmiştim. Yetkililerden sıkıntımı gidermelerini bekliyorum.
     Şirketin adına 2003 yılının 6. ayında kurulduğunu, bu tarihte askerde olduğunu, İzmitte ismini öğrenemediği bir kadın ortağının da gözüktüğünü ifade eden Salman, şirketin kısa süre faaliyet gösterip kapandığını öğrendiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Gökmen Şireci / Tolga Albay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Temizlik işçisi üzerine şirket kurmuşlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER