THK Ereğli Şube Başkanı Likoğlu:

THK Ereğli Şube Başkanı Likoğlu: -Yaptığımız çalışmalara katkıda bulunmak istiyorsanız, fitre, zekat ve kurban derilerinizi THKya bağışlayınız


ZONGULDAK (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Yaptığımız çalışmalara katkıda bulunmak istiyorsanız, fitre, zekat ve kurban derilerinizi THKya bağışlayınız dedi.
     Likoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, fitre, zekat ve kurban derisi toplama yetkisinin sadece THKya verildiğini söyledi.
     THKnın bu görevi 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde yerine getirdiğini anlatan Likoğlu, şunları söyledi:
     Yardım Toplama Yönetmeliğinin 22nci maddesi gereğince toplanan gelirin yüzde 50si yardımların toplandığı il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yatırılarak, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Yüzde 4ü Türk Kızılayına, yüzde 3ü Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 3ü Diyanet Vakfına, yüzde 40ı ise kurumumuza aktarılmaktadır. Böylece gönüllü olarak vermiş olduğunuz fitre, zekat ve kurban derisi bağışlama ile aynı anda beş ayrı kuruma bağış yapmış oluyorsunuz. THK fitre ve zekattan elde ettiği yüzde 40lık gelirle neler yapıyor- Havacılığın paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak dallarında eğitim vererek gençlere yeni ufuklar açıyor, onlara istihdam sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalara katkıda bulunmak istiyorsanız, fitre, zekat ve kurban derilerinizi THKya bağışlayınız. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra halkımızın şubemizden fitre ve zekat zarfı alarak yardım yapmalarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber THK Ereğli Şube Başkanı Likoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER