THK Samsun Şube Başkanı Samangül:

THK Samsun Şube Başkanı Samangül: Kurban derisi toplamada bu yılda araç sıkıntısı çekiyoruz


SAMSUN (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şube Başkanı Abdülkerim Samangül, kurban derisi toplama bu yılda araç sıkıntısı çektiklerini belirtti.
     Samangül, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiyede kurban derisi toplama yetkisinin THKde olduğunu hatırlattı.
     THK Samsun Şubesi olarak kurban derilerini Samsun merkez ve ilçelerinde oluşturulacak özel ekiplerle toplayacaklarını belirten Samangül, Türkiyede kurban derisi toplama yetkisi THKdir. THK, deri toplamanın dışında et bağışı da kabul etmektedir. Kurum olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından deri toplamak için araç talep ettik. Ancak hiçbir kurumdan bu yıl için gerekli sayıda araç alamadık. Bu nedenle Kurban Bayramında sıkıntı yaşayacağız. Konunun çözülmesini arzuluyoruz dedi.
     THKnin kurban derilerinden elde ettiği geliri çeşitli kurum ve kuruluşlarla paylaştığını da hatırlatan Samangül, şunları kaydetti:
     Kurban derilerinden elde edilen gelir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV), Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) gibi çeşitli kuruluşlar arasında paylaştırılıyor. Yani gelirinin yüzde 60nı dağıtıyor. Ayrıca aldığı yangın söndürme uçaklarıyla ülkemizdeki orman yangınlarında büyük görevler alıyor. Bu nedenle bir deri bir su damlası adı altında başlattığı kampanya devam ediyor.
     THKnin sivil havacılığı geliştirmek ve Türk gençliğine havacılığı sevdirmek amacıyla kurulduğunu da hatırlatan Samangül, kurumun sadece kurban derileri, fitre, zekat ve halkın bağışlarıyla ayakta durduğunu ifade ederek, kurban derisi bağışında vatandaşların hassas davranması gerektiğini söyledi.
    
     Yayıncı:Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber THK Samsun Şube Başkanı Samangül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER