TKDK Amasya İl Koordinatörü Bayram:

TKDK Amasya İl Koordinatörü Bayram: -Ülkemiz her alanda olduğu gibi tarım ve kırsal alanlarda da değişim ve dönüşüm içindedir


AMASYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörü Yusuf Bayram, Ülkemiz her alanda olduğu gibi tarım ve kırsal alanlarda da değişim ve dönüşüm içindedirdedi.
     Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde TKDK Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı(IPARD) kapsamında 3. çağrı döneminde kabul gören projelerin teslim töreni düzenlendi.
     TKDKnın Türkiye genelinde 20 koordinatörlükte bugüne kadar 6 adet çağrı yaptığını ve ilk 3 çağrının sözleşmelerinin imzalandığını anlatan Bayram, Birinci çağrıda 300 bin avro tutarında 4 proje, ikinci çağrıda 10 milyon avro tutarında 58 proje, üçüncü çağrıda ise 26.8 milyon avroluk 99 proje ile sözleşme imzalandı. 4 ve 5 çağrıların sözleşme hazırlıkları kurumun merkezinde devam etmektedirdedi.
     Bayram, amaçlarının tarımsal ürün ihtiyacının karşılanarak insanlara istihdam sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
     Törende konuşan Amasya Vali Vekili Hakan Kubalı ise, tarımın önemine vurgu yaparak, tarımsal üretimi devlet olarak desteklediklerini vurguladı.
     Törene, Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, kurum ve kuruluşların yetkilileri ve çok sayıda girişimci çiftçi katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber TKDK Amasya İl Koordinatörü Bayram: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER