TKDK İl Koordinatörlüğünün hibe destekleri

TKDK İl Koordinatörlüğünün hibe destekleri -7 ilçede tanıtım toplantıları yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, hibe desteklerine ilişkin 7 ilçede tanıtım toplantıları yaptı.
     TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hibe destekleriyle ilgili olarak 15 Şubatta çağrıya çıkıldığı hatırlatıldı.
     Gediz, Pazarlar, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde tanıtım toplantıları düzenlenerek, hibe destekleri hakkında bilgi verildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Toplantılarda, Kütahyada 12 tedbirin de açık olduğunu ve tüm bu tedbirlerden proje sunulabileceğini belirten uzmanlar, 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar olan yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında karşılıksız hibe desteği verileceğini ifade etti. Ayrıca uzmanlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besi hayvancılığı, tavuk ve hindi çiftlikleri, süt işleme tesisleri, kırmızı et ile kanatlı eti işleme ve kesim tesisleri, arıcılık, tıbbi bitki yetiştiriciliği, su ürünleri, seracılık, el sanatları gibi alanlarda üreticilere önemli destekler sağlanacağını bildirdi. Toplantılar, sunumların ardından soru-cevap şeklinde devam etti. İlçelerde düzenlenen toplantılar, meslek komiteleri ve derneklere yönelik olarak da gerçekleştirildi. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneğinde (KÜSİAD) da tanıtım toplantısı düzenleyen kurum yetkilileri, dernek başkanları ve üyelerin katılımıyla gerçekleşen toplantılarda hibe destekleri ve kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
     Açıklamada, Şaphane, Hisarcık ve Simav ilçelerinde düzenlenecek toplantılarla tanıtım etkinliklerinin bu ay sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TKDK İl Koordinatörlüğünün hibe destekleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER