TMOK üyesi Şanıvar, gençlere konferans

TMOK üyesi Şanıvar, gençlere konferans -Şanıvar: Akdeniz Oyunları Adana, Mersin ve ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak


ADANA (A.A) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi ve Gazeteci Ramazan Şanıvar, 17. Mersin Akdeniz Oyunlarının Adana, Mersin ve ülkenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirtti.
     Şanıvar, tarihi Erkek Lisesinde, öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği konferansta, mezun olduğu lisede konferans vermekten çok duygulandığını belirtti.
     Erkek Lisesinin sporda her dönemde Adananın lokomotifi olduğunu, farklı branşlarda milli takımlara yetenekli sporcular kazandırdığına dikkati çeken Şanıvar, gelecek yıl Haziran ayında gerçekleştirilecek 17. Mersin Akdeniz Oyunlarına değindi.
     Şanıvar, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından, 25 ülkeden, 32 branşta 4 bin sporcunun katılacağını anımsatarak, şöyle devam etti:
     Akdeniz Oyunları, olimpiyatlardan sonra en büyük spor etkinliğidir. Akdenize kıyısı olan ülkelerin katıldığı oyunlara elbette sadece spor etkinliği olarak bakmamak gerekir. 1951 yılında 4 yılda bir gerçekleştirilen Akdeniz Oyunlarında gerçek amaç, ülkeler arasındaki, dostluk, dayanışma, paylaşım, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda ilişkileri geliştirmek ve hepsinden önemlisi, dünya barışına katkı sağlamaktır. Akdeniz Oyunları Adana, Mersin ve ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak.
     Oyunların, hentbol, kano, kürek ve binicilik müsabakalarının Adanada, diğerlerinin Mersinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Şanıvar, Mersinde 500 milyon lira yatırım ile başta 3 bin 500 kişilik Akdeniz Oyunları Köyü olmak üzere 9 yeni tesis yapılıyor. Şantiye görünümündeki tesislerin tamamlanması için gece, gündüz çalışmalar sürüyor diye konuştu.
     Olimpiyat Oyunlarının hiçbir dönemde Müslüman bir ülkeye verilmediğine dikkati çeken Şanıvar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2020 Olimpiyat Oyunlarının ülkemize verilmesi için büyük çaba gösterdiğini, Türkiyenin tesis zengini olduğunu ve son yıllarda uluslararası organizasyonlardan olumlu not aldığını, bunların referans olacağını da sözlerine ekledi.
     Erkek Lisesi Müdürü Mustafa Dönmez de, Şanıvarın konferansının çok yararlı geçtiğini belirterek, teşekkür etti.
     Konferansın ardından TMOK Üyesi Şanıvar, Müdür Dönmeze Akdeniz Oyunları tişört, şapka, anahtarlık ve rozetini armağan etti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber TMOK üyesi Şanıvar, gençlere konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER